Ang. spørgsmål vedr. frivillig vaccination med hhv Astrazeneca og Johnson & Johnson.

Man skal ikke bruge en henvisning til vaccination, men derimod selv henvende sig til udbyderen. Vi har ikke deres kontakt oplysninger, og vi ved ikke om de planlægger vaccinationer på Bornholm.
Det er den vaccinerende læge, der skal tage stilling til, om vaccinationen bør foretages i den enkelte situation og yderligere informere om bivirkning og risici. Det er også den vaccinerende læges ansvar at indberette eventuelle bivirkninger efter vaccination.

Det skal også nævnes, at hvis man tager imod disse vacciner, får man ikke tilbudt vaccination med de vacciner, der er en del af det danske corona-vaccinations program, der på nuværende består af vacciner fra Pfizer og Moderna.
Du kan læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside:     https://www.sst.dk/da/Nyheder/2021/Vejledning-for-vaccination-mod-COVID-19-er-opdateret-med-tilvalgsordning