Børneundersøgelser og Graviditetsundersøgelser

Der er børneundersøgelser til og med at barnet er 5 år.  Der er undersøgelser   5 uger og 5 måneder efter fødslen og derefter  når barnet fylder år.  

Spædbarnet

Spædbarnet må gerne lige have spist, når det kommer til undersøgelse, så er det ofte mere tilfreds. Det gør ikke noget at barnet sover. Barnet vil blive undersøgt hos lægen, hvor det blandt andet vil blive vejet og få målt længde. Det vigtig at mor eller far hele tiden er tæt på barnet så det føler sig trygt. Efter undersøgelsen skal barnet sidde hos en af forældrene, og lægen vaccinerer barnet. Nogle børn reagere ikke på at blive vaccineret, mens andre græder lidt. Uanset hvad, er det hurtig overstået og barnet holder som regel op med at græde efter et halvt minut.

Det større barn

Det er en god idé at forberede det lidt større barn på, at det skal til lægen. Hos lægen vil man spørge ind til barnets udvikling og foretage undersøgelsen, som ofte er kort. Dette indebære også måling af længde og vægt.  Hvis barnet skal vaccineres, foregår dette altid tilsidst når undersøgelsen er færdig. Det anbefales at man har fortalt barnet at det skal vaccineres (de 4- og 5-årige) . Lægen vil typisk selv fortælle barnet om hvad der skal ske. Lokalbedøvende plaster (EMLA-plaster) kan købes på Apoteket, men anbefales ikke til spædbarnet.

Her er oversigten over de  vaccinationer der gives i det danske børnevaccinationsprogram:

Alder Vaccinationer

3 mdr.

difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV-12

5 mdr.1

difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV-22

12 mdr.1

difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV-32

15 mdr.

MFR 1

4 år1

MFR 2

5 år1

difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination

12 år

HPV 1 og 23

læs  mere her: https://www.ssi.dk/vaccinationer/boernevaccination

Graviditetsundersøgelser

Undersøgelse hos os foregår i :

Graviditetsuge 8-10

Graviditetsuge 24

Graviditetsuge 32

Husk at sige, at det er en graviditetsundersøgelse, når du bestiller tid.

Husk at tage vandrejournalen med og at tage en urinprøve med , når du kommer til undersøgelse hos os.