Blodprøver :

Vi tager blodprøver i  vores eget laboratorium. For åbningstider: klik her

De blodprøver vi selv analyserer har vi svar på samme dag. Disse prøver kan Du ikke se i din sundhedsjournal. Vi sender  de resterende prøver  til sygehuset som analyserer de fleste- som vi så har svar på efter 2 dage. Enkelte prøver bliver sendt til København og så er svartiden noget individuel- det kan tage mange uge inden der  fx kommer svar på blodprøve for allergi. 

Urinprøver

Urinprøver kan undersøges for kemisk reaktion for emner som blod, protein, sukker og affaldsstoffer for visse bakterier (nitrit) og betændelsesreaktion (leukocytter). Der er en prøve vi har svar på med det samme. Hvis vi mistænker blærebetændelse vil vi gerne dyrke urinen for bakterier. Der skal bakterierne vokse frem over 1 døgn så der skal aflæses svar dagen efter. Dyrkning kan derfor ikke laves fredag.

Andre prøver

livmoderhalsprøve: svar kommer efter flere uger. Du må huske selv at ringe for at få prøvesvar.

Podninger: Streptokokhalspodninger har vi jo direkt svar på, podninger fra sår mm sendes via sygehuset til Hvidovre. Der er svartid på flere dage. Som regel er der i konsultationen aftalt at du selv ringer for at få svar på prøven.